“Hrvatski investicijski forum” u Dublinu

Ovo je po prvi put da je u Irskoj održana prezentacija investicijskih mogućnosti u Hrvatskoj. Hrvatski investicijski forum održan je u Dublinu, 22. listopada, a zajednički su ga organizirali Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) i Veleposlanstvo RH u IBEC-u (Irish Business and Employes Confederation), uz potporu Irsko-hrvatske poslovne udruge ICBA (Irish Croatian Business Association) na čelu s njenim predsjednikom i počasnim konzulom RH u Irskoj Gerardom Danaherom, kao i  Padraicom Whiteom, članom ICBA-e i bivšim direktorom irske agencije za privlačenje stranih direktnih investicija (IDA Ireland).

Hrvatske investicijske potencijale prezentirali su Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva Republike Hrvatske, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, Nikola Dulčić, voditelj Odjela za investicije HamagInvesta.

Više od četrdeset uzvanika iz područja farmacije, turizma, ICT-a, energetike, građevinarstva i javnog sektora, te investicijskog konzaltinga imalo je priliku vidjeti prezentaciju koja se fokusirala na: tri potencijalna investicijska područja: ICT i poslovne usluge, turizam te farmaciju i proizvodnju medicinske opreme.
 



Priopćenja