Obavijest o održavanju izbora za Europski parlament

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je 15. ožujka 2024. Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Izbori u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Prištini (ul. Fehmi Agani 125) održat će se 9. lipnja 2024. (nedjelja) od 7:00 do 19:00 sati.

Do srijede, 29. svibnja 2024. svi birači mogu podnijeti zahtjev za prethodnu ili aktivnu registraciju, privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta ili prethodnu registraciju ili aktivnu registraciju ili izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

BIRAČI KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ
Birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste, ne moraju se aktivno registrirati već će se po službenoj dužnosti biti aktivno registrirani.
 
BIRAČI KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ
Birači koji žele glasati u VRH Priština, a imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju podnijeti zahtjev za PRETHODNU REGISTRACIJU te ispunjeni obrazac poslati na croemb.pristina@mvep.hr do 29. svibnja 2024.
 
Detaljne upute i obrasci mogu se pronaći na poveznici https://mpu.gov.hr/vijesti/objava-biracima-za-izbore-za-clanove-u-europski-parlament-iz-republike-hrvatske-27974/2797

Pisane vijesti