Ministar Anušić s kosovskim ministrom obrane Maqedoncijem

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar obrane u Prištini se sastao s Ejupom Maqedoncijem, ministrom obrane Republike Kosovo. Prvi sastanak dvojice ministara obrane održao se 7. prosinca 2023. godine na marginama sastanka CEDC inicijative u Pragu. Bilateralna obrambena suradnja s Republikom Kosovo usmjerena je na prijenos iskustava iz raznih funkcionalnih područja u cilju potpore pristupanja Republike Kosovo euroatlantskim i regionalnim organizacijama i inicijativama te jačanju kapaciteta i transformaciji Kosovskih sigurnosnih snaga (KSS) u Oružane snage RK (OSRK).

“Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo, podržavamo vaše pravo na neovisnost. Svoje znanje i iskustvo, budući da je RH članica EU i NATO-a i svih ostalih integracija, stavit ćemo vam na raspolaganje kako bi Republika Kosovo što lakše prebrodila sve prepreke i ostvarila željena članstva”, rekao je ministar obrane Ivan Anušić. Ministar obrane Republike Kosovo zahvalio se na tim riječima.

Izvor: https://www.morh.hr/ministar-obrane-anusic-hrvatska-je-u-potpunosti-uz-kosovo-a-hrvatski-vojnici-u-kfor-u-primjer-su-svima/

Pisane vijesti