Poslovanje hrvatske tvrtke Dalekovod u Norveškoj

  • Slika
Na inicijativu Veleposlanstva RH u Oslu, u utorak, 23. ožujka 2021. godine, održan je radni sastanak s predstavnicom podružnice Dalekovod d.d. sa sjedištem u Norveškoj Marijanom Periša – Dozet, na temu poslovanja u vrijeme pandemije.

Predstavništvo Dalekovoda prisutno je u Norveškoj od 2007. godine i vrlo uspješno posluje na norveškom tržištu, naročito u suradnji s državnom tvrtkom Stattnet, koja radi na prijenosu električne energije i postavljanju dalekovoda diljem zemlje.

Predstavnica Pariša – Dozet izvijestila je kako je poslovanje s Norvežanima već dugi niz godina vrlo uspješno, transparentno, profesionalno i korisno za obje poslovne strane. Trenutačno Dalekovod ima otvorena tri velika projekta u Norveškoj, i to u Finmarku (Alta), Rogalandu (Stavanger) te u Haugesundu, i manji projekt na jednoj od trafostanica u Oslu. U navedenim projektima trenutno je uključeno oko 400 radnika.

Dalekovod u svom radu koristi i jednog hrvatskog kooperanta, tvrtku UNITEH, koja ugrađuje kablove za potrebe Dalekovoda. Osim Dalekovoda, na norveškom tržištu u istoj branši djeluju još i hrvatske tvrtke Vik Energy i Power line d.o.o. Zagreb.

Stranice