Hrvatsko – norveška autorica uručila svoje najnovije knjige

Prof.dr.sc. Branca Lie, hrvatsko – norveška profesorica pedagoške psihologije uručila je veleposlanici Andrei Gustović – Ercegovac svoje posljednje dvije knjige napisane i objavljene u Norveškoj.
Prva knjiga „Nye perspektiver på minoritetsspråklige elever“ (Novije perspektive učenika manjinskih jezika) objavljena 2019., obrađuje niz prijedloga za pedagoško – psiholoških mjera i savjeta kako pomoći darovitim učenicima različitog jezičnog i kulturnog podrijetla, kada se darovita djeca pokušavaju uklopiti u sredinu čiji jezik ne poznaju.  
Druga knjiga „Redde for skolen“ (Strah od škole) objavljena je 2021., rasvjetljava ključne razloge za razvoj straha od škole kod djece i mladih te savjetuje pedagoški rad u školama u odnosu na djecu s fobičnom školskom anksioznošću.
Prof.dr.sc. Branca Lie već više od četrdeset godina živi i radi u Norveškoj, izvanredni je profesor i akademski suradnik na Sveučilištu u Oslu i Sveučilištu u Stavangeru, te je dugogodišnji predavač pedagoške i specijalne psihologije. Objavila je već i ranije još tri knjige iz područja pedagoške psihologije, a iste su prevedene i u susjednim skandinavskim državama.
 



Priopćenja