Sastanak s hrvatskim udrugama u Čileu

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske je održan je koordinativni sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga u Čileu, koje svoje sjedište imaju u Santiagu. Tom prigodom veleposlanica Mira Martinec i min. savj. Domagoj V. Prosoli, predstavili su projekte Veleposlanstva, s naglaskom na aktivnosti povodom Dana državnosti RH. U subotu 27. svibnja u Hrvatskom klubu (Estadio Croata) bit će održana svečana večera, na kojoj će, uz nastup lokalnih grupa, nastupiti i grupa Legenda AR Tribute koja izvodi pjesme Olivera Dragojevića, potporu čemu su pružili Državni Ured za Hrvate koji žive izvan RH, Estadio Croata i Zaklada Pascual Baburizza. Dva dana kasnije, u znamenitom kazalištu Oriente bit će održan koncert proslavljenog hrvatskog pijanista Gorana Filipeca, za što su potporu pružili MVEP, Samostalni sektor za javnu i kulturnu diplomaciju te Općina Providencia.
Na sastanku su predstavljeni i pojedini projekti nazočnih hrvatskih udruga, a spomenute su i aktivnosti koje se odnose na promjenu naziva šetališta Paseo Yugoslavo u gradu Valparaisu te jačanje suradnje i podrške školi Republika Hrvatska koja djeluje u Santiagu.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici hrvatskih udruga: Estadio Croata, Sportski klub Estadio Croata, Zaklada Pascual Baburizza, Udruga profesionalaca i poduzetnika hrvatskog porijekla (CPEAC), Kulturna korporacija Domovina, Udruženje Duša Hrvatska, Hrvatski dom, društvo Vila Jadranska te Marco Buzolić i Stephen Koljatic, članovi Savjeta Ureda za Hrvate koji žive izvan RH.  

Pisane vijesti