Otvorenje počasnog Konzulata RH sa sjedištem u gradu Guayaquil, Ekvador

Dana 15. lipnja 2022. godine u Guayaquilu je otvoren Konzulat Republike Hrvatske na čelu s počasnim konzulom Diegom Vjekoslavom Miletićem. Radi se o prvom diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH u Ekvadoru koje ima konzularnu nadležnost nad cijelim teritorijem Republike Ekvador.
Konzulata održano je u hotelu Sheraton, uz nazočnost brojnih uzvanika iz političkog I javnog života, među kojima i veliki broj članova hrvatske zajednice, konzularnog zbora te predstavnika državne i lokalne uprave te gospodarskih i strukovnih udruženja iz grada Guayaquila.
U svečanosti otvorenja govorili su Luis Aviles Uscocovich u ime Udruženja Hrvata u Ekvadoru, José Brito u ime Konzularnog zbora te nerezidentna veleposlanica RH Mira Martinec koja je otvorila novo hrvatsko diplomatsko predstavništvo u Ekvadoru te predstavila imenovanog počasnog konzula Diega Vjekoslava Miletića koji dolazi iz poslovnog svijeta i čija je tvrtka Jadran, s više od 350 zaposlenika, jedna od vodećih tvrtki za izlov tunjevine u Ekvadoru.
 

Pisane vijesti