Obilježavanje Dana državnosti u školi „Republika Hrvatska“

  • Slika
U Osnovnoj školi „Republika Hrvatska“ dana 22. svibnja 2023.g. obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske. Događaj je inicirala Grupa hrvatskih profesionalaca i poduzetnika (CPEAC) u suradnji sa Veleposlanstvom RH u Čileu,  Osnovnom školom  „Republika Hrvatska“ i Kulturnim centrom općine Cerro Navia. Svečanosti su nazočili načelnik općine Cerro Navia, direktor škole, predstavnik Ministarstva obrazovanja, predstavnici hrvatskih udruga i brojni učenici i nastavnici škole.

U školi su u svim uzrastima proveli natjecanje znanja „100 pitanja o Republici Hrvatskoj“ te je predsjednik CPEAC-a najboljim učenicima dodijelio priznanja i nagrade. Svečanost je uljepšala grupa „Daleko“ instrumentalnim izvedbama hrvatskih dalmatinskih pjesama a prikazan je i turistički video o ljepotama Hrvatske.

Osnovna škola „Republika Hrvatska“ nalazi se u općini Cerro Navia grada Santiaga, a zanimljiva je po tome što u toj maloj općini čak 19 ulica i trgova nosi naziv velikih hrvatskih gradova kao npr.: Zagreb, Zadar, Split, Makarska, Pula, Karlovac, Trg Dalmacija itd. Jedan trg još uvijek nosi naziv „Plaza Yugoslava“ je pokrenut postupak za izmjenu toga naziva.

Pisane vijesti