Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u posjetu Kanadi

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas boravio je u Kanadi od 3. do 8. studenoga te je posjetio brojne hrvatske domove i župe na istoku i zapadu Kanade. Na istoku je posjetio hrvatske župe u Oakvilleu, Norvalu i Mississaugi te sudjelovao na susretu s članovima AMCA Toronto. Sastao se je s gradonačelnikom Kitchenera Berryjem Vrbanovićem i predstavnicima Hrvatskog kluba Kitchener, Hrvatsko-kanadskog folklornog saveza, Hrvatskog nacionalnog nogometnog saveza Kanade i SAD-a, Hrvatske bratske zajednice te Hrvatskog nacionalnog centra Niagara. Posjet Hrvatima koji žive u istočnom dijelu Kanade završio je susretom s iseljenicima Hrvatskog narodnog doma u Hamiltonu na gala večeri u cilju prikupljanja sredstava za građenje novog Croatian National Home, najstarijoj hrvatskoj ustanovi u Kanadi kojoj je 1928. godine Vlada Ontarija poveljom osigurala pravni status kao i sudjelovanjem na proslavi društva Livno 892 u Oakvilleu.

Nakon susreta s hrvatskim iseljenicima u provinciji Ontario državni tajnik Milas posjetio je hrvatske iseljenike u Vancouveru i na najudaljenijem dijelu zapadne Kanade u gradu Victorija na Victoria Islandu.

Susreo se je s iseljenicima Croatian Centre  u kojem je održan svečani ručak uz prigodni kulturni program folklornih skupina Hrvatski Vitezovi Vancouver i Tamburaškog orkestra Kardinal Stepinac TOKS Vancouver. U crkvi Prečisto Srce Marijino - Immaculate Heart of Mary održan je susret s fra Dujo Boban. Susret s predstavnicima iseljenika održan je i na Vancouver Islandu u Victoriji s Croatian Cultural Society of Victoria, a održani su sastanci s predstavnicima Sveučilišta Britanska Kolumbija #UBC i s Mike Hurleyem, gradonačelnikom grada Brnaby.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ottawi veleposlanik Vice Skračić predvodio je posjet državnog tajnika Milasa i delegacije na istoku i na zapadu Kanade.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ottawi zahvaljuje svim hrvatskim domovima, župama i brojnim hrvatskim iseljenicima na istoku i zapadu Kanade na toploj i srdačnoj dobrodošlici državnog tajnika Milasa i njegove delegacije kao i  potpori Veleposlanstvu u Ottawi u pripremi samog programa posjeta.

Pisane vijesti