Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u Stockholmu,

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Stockholmu obilježilo je 33. rođendan hrvatske demokracije i 10. godišnjicu članstva u EU, na novi način povezivanja, komuniciranja i obilježavanja sličnih događaja - uporabom umjetne inteligencije (AI) umjesto voditelja, u našem slučaju voditeljice ceremonije, te je time postavilo je inovativni presedan. Ovo je bio prvi takav doživljaj za sve goste koji je ostavio neizbrisiv dojam. Besprijekorno vođenje AI-a u savršenoj harmoniji s čitavim tijekom događaja svjedočilo je o budućnosti tehnološki potpomognute organizacije događaja. Čvrsto vjerujemo kako će naši gosti nositi uspomenu na ovaj pionirski pothvat kako AI stječe sve veći značaj u svim područjima i u svim strukama, pa tako i u organizaciji događaja.

Uz pozdravni govor veleposlanika, te glazbenu pratnju poznatog glazbenog dvojca Hojsak & Novosel, stvoreno je ozračje koje je bilo istovremeno emotivno i veličanstveno. Govorom je naglašena duboka povezanost Hrvatske i Švedske u inovativnosti i stremljenju razvoju i napretku. Ova kombinacija glazbe i govora bila je novost za mnoge, a izazvala je entuzijastičan odziv, duboko rezonirajući s publikom, završavajući oduševljenjem i gromoglasnim pljeskom.

Sudjelovanje veleposlanika i otpravnika poslova iz više od 70 država dodatno je obogatilo našu proslavu, dodajući joj multikulturalnu dimenziju i naglašavajući međunarodno prijateljstvo koje njegujemo upornim i predanim radom. Tako velika raznolikost pridonijela je razmjeni ideja i globalnih perspektiva koje su uveličale vrijednost skupa svim sudionicima.

Događaj je organiziran u zgradi Veleposlanstva RH u Stockholmu. Posebno treba spomenuti izvanredne talente koji su obogatili ovu prigodu svojom glazbom. Naš hrvatski duo, Hojsak & Novosel izveo je nesvakidašnji triptih himni – hrvatske „Lijepe naše“, švedske „Stare naše“ i europske „Ode radosti“, te je održao cjelovečernji koncert oduševivši publiku svojom prekrasnom harmonijom i glazbenim majstorstvom. Zajedno s njima nastupio je naš poznati hrvatsko-švedski bariton, Davor Zovko. Sudjelovanje hrvatskih umjetnika, iz Hrvatske i Švedske, bilo je ponosno svjedočanstvo o hrvatskoj kulturi i glazbenim talentima, kako u domovini tako i u inozemstvu.

Ovaj događaj predstavljao je ne samo proslavu našeg Dana državnosti, već i demonstraciju hrvatske predanosti inovacijama, kreativnosti i napretku. Naši su gosti napustili događaj impresionirani, noseći sa sobom uspomenu na izvanrednu večer i poštovanje prema Hrvatskoj.



Pisane vijesti