Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u Stockholmu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, Veleposlanstvo u Stockholmu organiziralo je svečani prijem i koncert u baroknoj dvorani povijesnog muzeja Historiska museet. Proslavi su nazočili brojni članovi diplomatskog zbora, švedski politički i gospodarski subjekti, te uvaženi članovi hrvatske zajednice u Švedskoj i brojni prijatelji Hrvatske.
 
Ceremonija je započela pozdravnim govorom veleposlanika dr. sc. Siniše Grgića, koji je istaknuo važnost obilježavanja nacionalnog dana, podsjetivši na povijesni trenutak konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.
 
Nakon govora veleposlanika, uslijedio je koncert glazbenog sastava "Croatian Sun", kojeg čine vrhunski hrvatski glazbenici Ante Gelo na gitari te vokalisti Iva Ajduković i Marko Tolja. Njihov glazbeni program obuhvatio je skladbe iz svih dijelova Hrvatske, pružajući prisutnima nezaboravno glazbeno iskustvo.
 
Uz prigodnu zakusku koja je dodatno obogatila događaj, svečanost je bila prilika za druženje te za daljnje osnaživanje diplomatskih i kulturnih veza između Republike Hrvatske i Kraljevine Švedske. 

Pisane vijesti