Uvodna riječ

Poštovani posjetitelji,

Dobrodošli na internetsku stranicu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Astani. Ona je namijenjena hrvatskim građanima koji se žele informirati o aktivnostima Veleposlanstva, te konzularnim, gospodarskim i drugim uslugama, kao i građanima Kazahstana  koji žele pronaći relevantne informacije o Hrvatskoj, njezinom političkom i društvenom sustavu, gospodarstvu i investicijskim potencijalima, kulturnim i prirodnim znamenitostima, konzularnim te drugim temama i uslugama.

Uz daljnje unapređenje odnosa na institucionalnoj razini, Veleposlanstvo kontinuirano radi na jačanju veza između hrvatskih i kazaških građana, odnosno naših društava u širem smislu. Drago nam je što ti kontakti postaju sve brojniji i kvalitetniji, zahvaljujućem znatnom broju turista koji posjećuju Hrvatsku, rastućoj gospodarskoj i kulturnoj razmjeni, ali i novim komunikacijskim tehnologijama koje olakšavaju umrežavanje građana, pridonoseći razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa.

Nadamo se da će vam informacije koje objavljujemo biti zanimljive i korisne, te vas pozivamo da podijelite s nama svoja mišljenja, ideje i prijedloge.

Srdačan pozdrav,
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Astani