„SEEnergy for Tomorrow“, 15. – 17. svibnja 2024., Celje, Slovenija

„SEEnergy for Tomorrow“ novo je kongresno događanje s popratnom izložbom koje će zamijeniti sajam Energetika koji se do 2018. održavao svake druge godine u Celju, a održavat će se od 15. do 17. svibnja 2024. godine na Celjskom sajmu. Riječ je o međunarodnom događaju na kojem će svake dvije godine biti sagledani napredak zemalja JI Europe u zelenoj tranziciji, suradnja među državama na ovom području, predstojeći zadaci, kako otkloniti prepreke te tehnološke inovacije, zakonodavne inovacije, primjeri dobre prakse među zemljama. Sajam će biti namijenjen slovenskim i stranim političkim donositeljima odluka, energetici, gospodarstvu, lokalnim zajednicama, medijima, manjim dijelom i kućanstvima.
Budući da je ovaj događaj prepoznat kao važan kamenčić u mozaiku zelene tranzicije Republike Slovenije, Ministarstvo okoliša, klime i energije Republike Slovenije se u ime Vlade Republike Slovenije aktivno uključilo u pripremu i organizaciji ovog događaja, a sudjelovat će i druga ministarstva koja također sudjeluju u zelenoj tranziciji Slovenije i međunarodnoj suradnji na ovom području. Uključene će bit i državne agencije, organizacije, institucije, energetske tvrtke i svi ostale dionici zelene tranzicije u praksi.
Teme sajma će biti:
- OIE (fotonaponska energija, energija vjetra, biomasa, kogeneracija itd.)
- održiva zelena mobilnost
- digitalizacija, povezanost, fleksibilnost i automatizacija u energetskom sektoru, uključujući sustave za pohranu električne energije
- geotermalna energija
- tehnologije vodika i drugih plinova u energetskom sektoru
- energetske zajednice
- poticajno okruženje (zakonodavstvo, mjere, poticaji, mogućnosti financiranja energetskih
  projekata.).
 Kontakt:
Celjski sejem d.d.
Dečkova cesta 1
3000 Celje, Slovenija
Tel.: +386 (0)3 54 33 000
E-pošta: info@ce-sejem.si