Treći sastanak šefova vlada NR Kine i država Srednje i Istočne Europe (CHINA + 16 CEEC), 16. – 17. prosinac 2014. godine, Beograd, Srbija

Treći sastanak šefova vlada NR Kine i država središnje i istočne Europe  - China – CEEC Summit održat će se 16. i 17. prosinca 2014. godine u Beogradu pod sloganom „Nova pokretačka snaga, nova platforma i novi motor“.
Uz domaćina (Vlada Republike Srbije) i visoko izaslanstvo NR Kine na čelu s premijerom  Li Keqiangom, očekuje se dolazak premijera i visokih dužnosnika iz: Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Albanije, Poljske, Češke, Slovačke, Litve, Latvije i Estonije.
Cilj susreta je potaknuti i dogovoriti kapitalne infrastrukturne projekte na području prometa (željeznica, ceste, zračni promet), industrije, inženjeringa i turizma, poljoprivrede i prehrambene industrije, energetike  i u financijskom sektoru, IT i telekomunikacijama te maloprodaji. U okviru susreta bit će održan i poslovni forum predstavnika  kompanija iz država-sudionica  zainteresiranih  za realizaciju projekata.  

Više o događaju na web adresi: http://china-ceec-summit.gov.rs. Link za prijavu kompanija koje žele sudjelovati na biznis forumu: http://www.china-ceec-summit.gov.rs/eng/registracija.php