Hrvatsko-tursko poslovno vijeće, Istanbul, 29. svibnja 2014.


U Istanbulu će se 29. svibnja 2014. održati sjednica Hrvatsko-turskog poslovnog vijeća u okviru kojeg će se održati i okrugli stol o mogućnostima ulaganja u RH te B2B poslovni forum na kojem će predstavnici hrvatskih i turskih tvrtki moći razgovarati o mogućnostima suradnje. U toj prigodi, o mogućnostima za jačanje gospodarske suradnje između RH i RT kao i o onima za ulaganja u RH govorit će i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, te će se susresti s vodećim kao i zainteresiranim turskim ulagačima u RH.

Uz veleposlanika Klisovića govorit će i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, direktor Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) Damir Novinić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. Sandra Švaljek, te direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali.

Hrvatsko-tursko poslovno vijeće osnovano je sporazumom o suradnji Hrvatske gospodarske komore i turskog Odbora za promicanje gospodarskih odnosa s inozemstvom (DEIK) iz 1995. godine. Svrha rada Vijeća je promicanje gospodarskih veza međusobnim upoznavanjem poslovnih mogućnosti, povezivanjem poslovnih subjekata putem izravnih kontakata te olakšavanjem protoka poslovnih informacija. predsjednik Sjednicom će supredsjedati dr. Zlatan Fröhlich, predsjednik Komore Zagreb i Burak Baykan, zamjenik predsjednika Vijeća s turske strane.