Europski investicijski forum, 16. i 17. listopada 2014. godine, Asuncion, Paragvaj


U sklopu Projekta EU za pomoć gospodarskoj integraciji Paragvaja u međunarodnu trgovinsku razmjenu uz poticanje aktivnosti kojima se jača koordinacija između javnog i privatnog sektora i stranih tvrtki,  u Asuncionu će se 16. i 17. listopada 2014. godine održati „Europski investicijski forum“, s ciljem promicanja Paragvaja kao atraktivne destinacije za europska ulaganja, kroz organizirane prezentacije i kontakte između europskih i domaćih tvrtki, te upoznavanje svih sudionika s iskustvima postojećih europskih predstavništava u Paragvaju. Predviđeno je sudjelovanje europskih tvrtki koje već djeluju u regiji, kao i onih iz Europe; tvrtki i poslovnih ljudi iz Paragvaja i regije koji već surađuju s EU tržištem ili to namjeravaju; međunarodnih organizacija iz privatnog sektora, bilateralnih gospodarskih komora država članica EU ili zajedničkih Eurokomora; predstavnika financijskog sektora (komercijalnih banaka), javnog sektora i državnih institucija.

Teme o kojima će se raspravljati na organiziranim skupovima (prezentacije, okrugli stolovi, debate i bilateralni susreti) su: gospodarski kontekst, pregovaračka klima, ljudski resursi i kadrovska osposobljenost, zakonodavni okvir (zaštita ulaganja, porezna politika, privatno-javno partnerstvo), MERCOSUR, prioritetni sektori Paragvaja s razvojnim potencijalima, iskustva EU u trgovinskoj razmjeni i vanjskim direktnim ulaganjima, financiranja ulaganja. 

Sve dodatne informacije možete dobiti od predstavnika Delegacije EU u Paragvaju gospodina Pierra Beziza, gospodarskog i trgovinskog savjetnika, na e-mail: Pierre.BEZIZ@eeas.europa.eu