Veleposlanik Glunčić posjetio Vorarlberg

Veleposlanik Daniel Glunčić boravio je od 26. do 28. veljače 2022. u pokrajini Vorarlberg gdje se susreo s predstavnicima hrvatske zajednice.

Tijekom susreta s predstavnicima hrvatskih udruga i hrvatske zajednice 26.2.2022.u Wolfurtu razgovaralo se o statusu hrvatske zajednice u Vorarlbergu s posebnim naglaskom na angažman zajednice oko promicanja hrvatskog jezika i kulture u okviru  ponude materinskoga jezika na austrijskim školama. Veleposlanik je pritom istaknuo kako Veleposlanstvo daje maksimalnu podršku zalaganju hrvatskih obitelji, organiziranih u pojedinim udrugama, koje se bore za samostalnu nastavu hrvatskoga jezika u Austriji.

Drugog dana svog posjeta Voralbergu veleposlanik je zajedno sa svojim suradnicima sudjelovao na svetoj misi u Dornbirnu koju je predvodio voditelj HRvatske katoličke misije vlč. Juraj Kostelac. Tom se prilikom vlp. obratio zajednici te u svom pozdravnom govoru još jednom uputio poruke potpore po pitanju hrvatskoga jezika, apelirao na zajedništvo među Hrvatima te osvrnuvši se na rat u Ukrajini još jednom naglasio podršku i solidarnost Hrvatske ukrajinskom narodu.

 

Pisane vijesti