U Beču otvoreno Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Austriji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Beču je 14. prosinca otvoreno Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Austriji. Uz predsjednika HGK-a Luku Burilovića i direktoricu Predstavništva Danielu Reinisch  na  prigodnoj svečanosti sudjelovali su i predsjednik HTZ-a  Kristjan Staničić te veleposlanik Daniel Glunčić, a o svojim poduzetničkim iskustvima i izazovima govorili su predsjednik Uprave tvrtke Laser Inženjering Anđelko Kaščel te voditelj izvoza tvrtke Belje Plus Marko Žeravica. Predstavništvo HGK u Beču poslovat će u zajedničkim prostorima s Predstavništvom HTZ-a.
 
Luka Burilović istaknuo je kako će otvaranje predstavništva biti dodatan vjetar u leđa gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Austrije koja je  šesto izvozno tržište i peti  najvažniji vanjskotrgovinski partner. Daniela Reinisch  ukazala je na ulogu Predstavništva u zastupanju članica HGK pred relevantnim dionicima u Austriji kao i u otvaranju novih poslovnih prilika. Veleposlanik Glunčić osvrnuo se na uspjehe Hrvatske u ostvarenju najvažnijih strateških ciljeva  - ulaska u Schengen i uvođenje eura kao i na LGN- terminal koji će osigurati Hrvatskoj položaj važnog strateškog partnera Austrije. „Zajedničko djelovanje važno je u cilju promocije gospodarskih i turističkih potencijala“, rekao je veleposlanik Glunčić. I predsjednik turističke zajednica Kristjan Staničić ukazao je na značaj zajedničkog nastupa na austrijskom tržištu kojim se pokazuje koliko je ono za Hrvatsku važno.  Gospodarstvenik Žeravica istaknuo je ulogu predstavništva kao centralnog mjesta na kojem će se  moći dobiti prave i konkretne informacije važne izvoznicima te ostvariti neke nove vidove suradnje s AT partnerima i tvrtkama.
 
Svečanom činu nazočili su i predstavnici Austrijske gospodarske komore na čelu s glavnim tajnikom Karlheinz  Kopfom, direktor Predsjedništva HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić  te austrijski i hrvatski gospodarstvenici.

Foto: Snježana Herek/Zoran Cindrić

Pisane vijesti