Ministar Grlić Radman primio veleposlanika Glunčića i urednika Kuriera povodom Kurirove humanitarne akcije za stradale u potresu

Povodom humanitarne akcije koju za pomoć nastradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji pokrenuo austrijski dnevnik „Kurier“ u suradnji s austrijskim Caritasom i Crvenim križem, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u petak, 22. siječnja 2021., veleposlanika Daniela Glunčića i začetnika inicijative i urednika Kuriera Uwe Maucha.

Uwe Mauch predstavio je humanitarni projekt svojih novina, a u nastavku sastanka govorilo se o izazovima obnove nakon razornih potresa u Hrvatskoj kao i o aktualnim vanjskopolitičkim temama. Zaključno je novinar Kuriera održao intervju s ministrom vanjskih poslova Grlićem Radmanom.

U Kurierovoj humanitarnoj akciji preko bankovnih računa Caritasa i Crvenog križa prikupljaju se financijska sredstva za kupnju stambenih kontejnera (Caritas) i ostale humanitarne pomoći ovisno o trenutnim potrebama stanovništva (Crveni križ). U akciju je uključen i Ured za vanjsku trgovinu Gospodarske komore Austrije. Urednik Kuriera Uwe Mauch svakodnevno je na terenu i iz prve ruke informira čitatelje o aktualnom stanju i prilikama, ali i dirljivim pojedinačnim sudbinama te velikoj solidarnosti i spremnosti na pomoć u Hrvatskoj i inozemstvu.



Pisane vijesti