Bivšem potpredsjedniku Vlade Republike Austrije Erhardu Buseku uručeno visoko hrvatsko odličje

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Daniel Glunčić uručio je u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine, bivšem potpredsjedniku Vlade Republike Austrije Erhardu Buseku odličje kneza Branimira s ogrlicom.

Veleposlanik Glunčić ukratko je prikazao životni put bivšeg potpredsjednika Vlade Buseka istaknuvši kako je bivši vicekancelar i u današnje vrijeme aktivan u društveno političkom životu Austrije te je široj javnosti poznat kao uvjereni i angažirani pobornik za europske ideje. Veleposlanik Glunčić je istaknuo zasluge Buseka za međunarodnu promociju i afirmaciju Republike Hrvatske kao i za poticanje i jačanje bilateralnih odnosa Hrvatske i Austrije.

"Busek je bio svjedokom i aktivnim sudionikom u izazovnom i burnom vremenu te se snažno zalagao za međunarodno priznanje Republike Hrvatske kao i za primitak Hrvatske u članstvo Europske unije, stoga je dodjela ovog visokog hrvatskog odličja ujedno i simbolično priznanje tradicionalno vrlo dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Austrije", rekao je veleposlanik Glunčić.



Priopćenja