Posjet djece iz Ukrajine koja borave u Hrvatskoj u okviru projekta međunarodne suradnje Hrvatske i Ukrajine „Sigurniji zajedno“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Skupina djece iz Ukrajine koja borave u Hrvatskoj u okviru međunarodne suradnje Ukrajine i Hrvatske "Sigurniji zajedno",  u ponedjeljak 27. veljače 2023. godine, posjetila je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Ovaj projekt ostvaren je u organizaciji udruge "Hrvatska pomaže", a koji je financiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, putem Javnog poziva.

Cilj ovog projekta je pomoći djeci koja su pogođena ratnim događanjima na području Ukrajine. Ukrajinska djeca su i prošle godine boravila u Hrvatskoj, stoga je ovo nastavak izvrsne suradnje s Ukrajinom. Udruga 'Hrvatska pomaže' godinama sudjeluje u radu sa žrtvama rata, a poglavito s djecom kao najranjivijom skupinom društva.

Ministar Grlić Radman u razgovoru s djecom uputio riječi potpore te suosjećanja, upravo zbog hrvatskog iskustva u Domovinskom ratu. "Sretan sam što sam danas s vama, ali u isto vrijeme i žalostan što ste se tako mladi morali suočiti s gubitkom bezbrižnosti koje vaše godine nose, a rat uzima", istaknuo je ministar.

Pisane vijesti