IN MEMORIAM

Prof. Tetiana SHABALINA

22. rujna 1975.- 3. svibnja 2021.

 

Poštovani i dragi čitatelji,

U ponedjeljak, 3. svibnja 2021.g. zauvijek nas je napustila dugogodišnja djelatnica našeg veleposlanstva, prof. Tetiana Shabalina, svima znana kao Tanja.

Kada se prije 25 godina, kao jedna od studenata prve generacije kroatista na Nacionalnom Sveučilištu 'Taras Ševčenko' zaposlila u ovom veleposlanstvu, nitko nije mogao znati kako će izgledati njezin profesionalni i životni put.

Danas, gledajući unatrag, možemo reći da je to bio put ispunjen predanošću u obavljanju zadataka i poslova, uzajamnim razumijevanjem i poticajima koji su unapređivali rad ovog veleposlanstva i značajno pridonijeli njegovu ugledu.

Tanja je dala dragocjeni doprinos kao vrijedan suradnik u kojem je s nadređenima, kolegama i sa svima s kojima je surađivala izvan veleposlanstva, dijelila svoja znanja i saznanja, utemeljena na velikom iskustvu i brojnim kontaktima. Njezina ljubaznost, kompetencija i neiscrpna energija ostavile su neizbrisiv trag u 25 godina dugom zajedničkom hodu.

U životnim nedaćama hrabra i postojana, u pristupu problemima pragmatična, Tanja je bila osoba koja je uvijek znala ponuditi rješenje.

Njezinom sinu Juriju, roditeljima i suprugu izražavamo najdublje suosjećanje u ovim teškim časovima.

Vjerujem da i u ime dosadašnjih veleposlanikâ RH u Ukrajini, mojih prethodnika, s kojima je Tanja surađivala, mogu reći:

Nenadomjestiva naša Tanja, Hvala Vam za sve!

Teče i teče, teče jedan slap;
Što u njem znači moja mala kap?

Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i dršće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mogo sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.

D. Cesarić: Slap

 

P.S. Sućut se može izraziti na mail: tetiana.condolences@gmail.com



Priopćenja