Veleposlanik Paro na susretu s glavnom ravnateljicom za europske poslove Gentzis

  • Slika
Veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Joško Paro sudjelovao je na radnom doručku veleposlanika država članica EU-a s glavnom ravnateljicom za koordinaciju i europske poslove u Saveznoj javnoj službi vanjskih poslova, vanjske trgovine i razvojne suradnje Kraljevine Belgije veleposlanicom Theodorom Gentzis.

Radni susret s glavnom ravnateljicom Gentzis održan je u utorak, 13. prosinca 2022. Godine, u organizaciji Veleposlanstva Češke Republike u Kraljevini Belgiji u sklopu aktivnosti Češkog predsjedanja Vijećem EU.

Susret je bio prigoda predstaviti rezultate Češkog predsjedanja Vijećem EU-a i prioritete programa rada idućeg, švedskog predsjedanja, dok je glavna ravnateljica Gentzis predstavila programske okvire belgijskog predsjedanja, koje će Belgija preuzeti od siječnja do lipnja 2024. godine.

U predstavljanju belgijske vanjske i europske politike, glavna ravnateljica Gentzis osvrnula se detaljnije na najvažnija pitanja europskih politika i aktualne teme uoči prosinačkog sastanka Europskog vijeća koje se odnose na rusku agresiju na Ukrajinu, pitanja energetske i prehrambene krize, politiku proširenja te pitanja Zajedničke vanjske i sigurnosne politike EU-a.

Pisane vijesti