o dodjeli priznanja za kvalitetu briselskog International Taste and Quality Institutea (ITQI) hrvatskim tvrtkama: Podravka, Mala sirena i Zagrebacka pivovara, Bruxelles, 28. svibnja 2009.

iTiQi Bruxelles, vodeca je nezavisna organizacija kuhara i someliera koja se bavi procjenom i promocijom hrane i pita vrhunske kvalitete. Na ovogodišnje ocjenjivanje bilo je prijavljeno796 proizvoda. S tri zvjezdice, odnosno najvišom ocjenom, nagradeno je 69 proizvoda (8.7%), s dvije zvjezdice 295 (37.1%) proizvoda, a s jednom zvjezdicom 161 proizvod (20.2%).

iTiQi Bruxelles, vodeca je nezavisna organizacija kuhara i someliera koja se bavi procjenom i promocijom hrane i pita vrhunske kvalitete. Na ovogodišnje ocjenjivanje bilo je prijavljeno796 proizvoda. S tri zvjezdice, odnosno najvišom ocjenom, nagradeno je 69 proizvoda (8.7%), s dvije zvjezdice 295 (37.1%) proizvoda, a s jednom zvjezdicom 161 proizvod (20.2%). Svaka tvrtka, zainteresirana za ovakav vid testiranja svojih proizvoda, može poslati uzorak proizvoda i uplatiti 1000 eura za troškove strucne procjene. Tvrtke se slažu da se radi o maloj cijeni, ako se uzme u obzir da je proizvod testiran od strane najboljih svjetskih strucnjaka i da je procjena rezultat medunarodnog tima koji je vrlo objektivan u procjeni. Ceremonija dodjele nagrada organizirana je vec 5. godinu i bilježi sve veci uspjeh. Medunarodni svjetski tim kuhara i someliera radi u uskoj suradnji s ASI (Association de la Sommelierie Internationale), s 10 prestižnih europskih kulinarskih institucija i nacionalnim kuharskim timovima. Za nagradene proizvode, iTQi garantira objektivne i transparentne rezultate testiranja s komentarima i sugestijama za poboljšanje kvalitete kao i pomoc pri plasiranju konkretnog, nagradenog proizvoda na neka strana tržišta (ta se usluga dodatno naplacuje). Ove godine nagradeni su hrvatski proizvodi: Podravka Eva sardine – 2 zvjezdice Pekmez od šljiva – 1 zvjezdica Sirene - Mala sirena d.o.o Paški sir – 2 zvjezdice Zagrebacka pivovara Ožujsko pivo – 2 zvjezdice Sve dodatne informacije dostupne su na: www.itqi.org

Priopćenja