Veleposlanik Gordan Grlic Radman s Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u cetvrtak, 10. sijecnja 2013. godine, s veleposlanikom Irske u Madarskoj Kevinom Dowlingom

Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u cetvrtak, 10. sijecnja 2013. godine, s veleposlanikom Irske u Madarskoj Kevinom Dowlingom. Veleposlanik Dowling istaknuo je pritom kako pred RH više ne stoje nikakve zapreke za ulazak u punopravno clanstvo EU-a 1. srpnja ove godine.

Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u cetvrtak, 10. sijecnja 2013. godine, s veleposlanikom Irske u Madarskoj Kevinom Dowlingom. Zaželjevši Irskoj uspješno predsjedavanje Europskom unijom u narednom polugodišnjem razdoblju, vlp Grlic Radman takoder je uputio zahvalu na potpori koju je pružala RH tijekom njezina pristupnog procesa za ulazak u punopravno clanstvo EU-a. Veleposlanik Dowling izvijestio je ukratko o prioritetima irskog predsjedavanja EU-om, medu kojima se isticu održanje mira i stabilnosti te nastavak politike proširenja EU-a, kao i poticanje novog zapošljavanja i gospodarskog rasta u državama clanicama. Veleposlanici su se takoder osvrnuli na dovršenje postupka ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora. Veleposlanik Dowling istaknuo je pritom kako pred RH više ne stoje nikakve zapreke za ulazak u punopravno clanstvo EU-a 1. srpnja ove godine.

Priopćenja