Veleposlanik Gordan Grlic Radman s glavnim savjetnikom predsjednika Vlade za europsku politiku i medunarodne gospodarske odnose Peterom Gottfriedom

Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u srijedu 9. sijecnja 2013. godine, s glavnim savjetnikom predsjednika Vlade za europsku politiku i medunarodne gospodarske odnose Peterom Gottfriedom. Tom prigodom obostrano je izraženo zadovoljstvo tradicionalno bliskim i dobrosusjedskim odnosima koje prati i intenzivna dinamika razmjene posjeta visokih dužnosnika.

Veleposlanik Gordan Grlic Radman sastao se u srijedu 9. sijecnja 2013. godine, sa savjetnikom predsjednika Vlade za europsku politiku i medunarodne gospodarske odnose Peterom Gottfriedom. Tom prigodom obostrano je izraženo zadovoljstvo tradicionalno bliskim i dobrosusjedskim odnosima koje prati i intenzivna dinamika razmjene posjeta visokih dužnosnika. Veleposlanik Grlic Radman podsjetio je na posjete hrvatskih dužnosnika Madarskoj u protekla dva mjeseca, od susreta dvaju predsjednika I. Josipovica i J. Ádera u Pecuhu 24. studenoga, sastanaka Mješovitog odbora za manjine i Meduvladinog odbora za suradnju krajem studenoga, do posjete potpredsjednika Vlade N. Mimice Budimpešti pocetkom prosinca. Izvijestio je i o predstojecoj izložbi „Hrvatska u slikama“, koju ce 15. sijecnja, povodom 21. obljetnice medunarodnog priznanja RH, u madarskom Ministarstvu vanjskih poslova otvoriti zajedno s državnim tajnikom I. Bábom. Osim toga, za 26. lipnja najavio je održavanje koncerta Zagrebacke filharmonije Budimpešti, povodom ulaska Republike Hrvatske u EU. Znacaj ovog koncerta utoliko je veci ukoliko se uzme u obzir da ce u tom razdoblju biti održani filharmonijski koncerti u još samo dva grada – Becu i Berlinu, naglasio je vlp Grlic Radman. Govoreci o tijeku ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora izrazio je uvjerenje u skoro okoncanje ovog procesa u svih preostalih sedam država clanica EU, te zahvalio Madarskoj na kontinuiranoj pomoci i prepoznavanju postignutih uspjeha, što se ocitovalo i u brojnim izjavama predsjednika Vlade V. Orbána. Savjetnik premijera Gottfried izrazio je zadovoljstvo cinjenicom da su hrvatski pristupni pregovori okoncani upravo tijekom madarskog predsjedanja EU-om, što i na simbolicni nacin potvrduje trajnu i cvrstu potporu Madarske Hrvatskoj. Izrazio je takoder uvjerenje u produbljenje suradnje izmedu dviju zemalja sa skorašnjim prikljucenjem Hrvatske Europskoj uniji, posebice u podrucju energetike.

Priopćenja