Djecja kazališna grupa „Les papillons multicolores – Zagreb“ sudjelovala je na 6. Medunarodnom frankofonom kazališnom festivalu u Budimpešti

Djecja kazališna grupa „Les papillons multicolores – Zagreb“ sudjelovala je na 6. Medunarodnom frankofonom kazališnom festivalu u Budimpešti od 30. – 31. ožujka 2012.

Djecja kazališna grupa „Les papillons multicolores – Zagreb“ sudjelovala je na 6. Medunarodnom frankofonom kazališnom festivalu u Budimpešti od 30. – 31. ožujka 2012. Grupa od 10-tak zagrebackih osnovnoškolaca, predvodena profesoricom Alice Stepinac, sudjelovala na 6. Medunarodnom frankofonom djecjem kazališnom festivalu u Budimpešti od 30. – 31. ožujka 2012. Festival je organizirala jedna od najvecih francuskih škola u ovom dijelu Europe, LFGEB – Licee Francais de Budapest, a na festivalu je sudjelovalo 7 zemalja odnosno 17 kazališnih grupa s ukupno 232 ucenika. Hrvatska je grupa dobila nagradu za najbolju adaptaciju predstavivši osuvremenjenu verziju klasicnih djecjih bajki – Snjeguljicu, Crvenkapicu, Macka u cizmama i dr. Mladi su Hrvati dobili velike pohvale za izvrstan izgovor francuskog jezika i prekrasne kostime. Festival u Budimpešti, iz godine u godinu, ima sve više sudionika i pretvorio se u jedan od vodecih frankofonih djecjih kazališnih festivala Srednje Europe.

Priopćenja