Humanitarna pomoć Grada Hamburga područjima pogođenim potresom u Hrvatskoj

Grad Hamburg uputio je u četvrtak, 4. veljače 2021. godine, humanitarni konvoj potresom pogođenim područjima Republike Hrvatske. Ministarstvo unutarnjih poslova Grada Hamburga doniralo je vozilo hitne pomoći i humanitarnu opremu koja između ostaloga obuhavaća vojne šatore, higijenske kontejnere, vojne krevete, dječje krevete, ormare, građevinske transformatore za struju i dr.

Osvrnuvši se na katastrofalne posljedice potresa koji je uz ogromna razaranja odnio i ljudske živote, gradonačelnik Hamburga dr. Peter Tschentscher izrazio je nadu kako će se pored dodatno otežane situcaije zbog COVID-19, stanovništvu uspjeti brzo pružiti potrebna pomoć.

Senator za unutarnje poslove grada Hamburga Andy Grote kazao je kako Hamburg djeluje kad su drugi u nevolji i kako je bez odgađanja pokazao europsku solidarnost partnerskoj zemlji u nastaloj krizi.  

Generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek izrazio je zahvalnost svim sudionicima koji su osobnim angažmanom omogućili da se ovaj humanitarni konvoj uputi u Hrvatsku u područja pogođena potresom. Posebno je istaknuo izuzetno dobru suradnju s djelatnicima Senata i Ministarstva unutarnjih poslova te Vatrogasne službe Grada Hamburga, koja je donirala potpuno opremljeno vozilo hitne pomoći. Također je zahvalio hrvatskim poduzetnicima u Hamburgu te članovima inicijative hrvatskih iseljenika „Hamburg pomaže Hrvatskoj”, koji su svojim radom i donacijama pomogli realizaciji ovog projekta.    

 Priopćenja