Održan koncert povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Turske

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ankari je, u suradnji s Ministarstvom kulture i turizma Republike Turske, organiziralo koncert dua Rucner (violončelo) – Jembrišak (harmonika) povodom obilježavanja 30. godišnjice priznanja i uspostave diplomatskih odnosa s Republikom Turskom. Koncertu je prisustvovalo oko 300 gledatelja, a održan je u dvorani  novog kompleksa Predsjedničkog simfonijskog orkestra.
Veleposlanik Hrvoje Cvitanović kratko je zahvalio na nesebičnoj podršci Turske tijekom proteklih 30 godina i naveo kako je ovaj koncert hrvatski poklon turskim prijateljima. Nakon toga je predstavio glazbenice Snježanu Rucner i Martinu Jembrišak.
Duo je izveo niz minijatura hrvatskih skladatelja (tradicionalna – Kao lijepi san, D. Pejačević, F. Krežme, R. Matza, D. Bobića) koji su bili izuzetno dobro primljeni te Sarabandu J. S. Bacha i Oblivion A. Piazzolle. Nakon izvedbe kolaža poznatih zagrebačkih napjeva (u aranžmanu M. Makara), glazbenice su izvele skladbu koja je bila aranžman turske tradicionalne pjesme.

Pisane vijesti