Obavijest o održanom koncertu dua Rucner-Jembrišak

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U vidu obilježavanja 30-godišnjice priznanja i uspostave diplomatskih odnosa s Republikom Turskom, VRH Ankara je, u suradnji s Ministarstvom kulture i turizma TR, 9. listopada, upriličila koncert dua Rucner (violončelo) – Jembrišak (harmonika). Koncertu je prisustvovalo oko 300 gledatelja a održan je u dvorani  novog kompleksa Predsjedničkog simfonijskog orkestra.

Veleposlanik H. Cvitanović kratko za zahvalio na nesebičnoj podršci Turske tijekom proteklih 30 godina i naveo kako je ovaj koncert hrvatski poklon turskim prijateljima što je bilo popraćeno jakim pljeskom. Nakon toga je predstavio glazbenice Snježanu Rucner i Martinu Jembrišak.

Duo je izveo niz minijatura hrvatskih skladatelja (tradicionalna – Kao lijepi san, D. Pejačević, F. Krežme, R. Matza, D. Bobića) koji su bili izuzetno dobro primljeni te Sarabandu J. S. Bacha i Oblivion A. Piazzolle. Vrhunac je bio nakon izvedbe kolaža poznatih zagrebačkih napjeva (u aranžmanu M. Makara) i iznenađenje koje su glazbenice priredile turskoj publici izvedbom skladbe koja je bila aranžman turske tradicionalne pjesme. Koncert je popraćen ogromnim aplauzom i dva su puta vraćane na pozornicu kako bi odsvirale dodatak.

Pisane vijesti