Donacija turske tvrtke "Cengiz İnşaat" za žrtve potresa u Hrvatskoj

Turska tvrtka „Cengiz Inşaat,“ izvođač radova na gradnji drugog kolosijeka i modernizaciji pruge od Križevaca preko Koprivnice do mađarske granice uplatila je 250.000 eura ili gotovo 1,9 milijuna kuna u državni proračun i to uplatom na namjenski humanitarni račun za pomoć stradalima u razornom potresu od 28. prosinca 2020. uSisačko-moslavačkoj županiji i okolici.

Projekt „Cengiz Inşaata“ na modernizaciji pruge od mađarske granice prema Koprivnici vrijedi više od 3,3 milijarde kuna i predstavlja najveći kapitalni projekt u Republici Hrvatskoj te je veći i od gradnje Pelješkog mosta. „Cengiz Inşaat“ se ovom uplatom nesebično uključio u pomoć stradalima od potresa, što je svakako jedna od najizdašnijih jednokratnih uplata stranog poduzeća u Republici Hrvatskoj.

Inače, Republika Turska je država koja je za potresom pogođena područja u Republici Hrvatskoj donirala 100 kontejnera (uz najavu turske Vlade o dodatnih 100 kontejnera), 480 šatora, 272 električnih grijalica, 500 deka te 500 prehrambenih paketa i higijenskih proizvoda. Isto tako, odmah nakon potresa poslano je i deset stručnjaka iz turske Uprave za katastrofe i hitne slučajeve (AFAD) za pomoć na terenu i razmjenu iskustava s hrvatskim kolegama.

Ovim putem napominjemo da, kako bi se olakšalo uplaćivanje donacija omogućena je i on-line kartična uplata donacija (Visa i Mastercard) iz Republike Hrvatske, EU i trećih zemalja. Web lokacija na kojoj se može obaviti on-line plaćanje objavljena je i dostupna na Financial aid - Croatian earthquake financial aid (gov.hr)

Aktivna je i službena mrežna stranica Vlade Republike Hrvatske, dostupna na https://potresinfo.gov.hr,na kojoj se mogu pronaći sve informacije na jednom mjestu za one koji traže i nude pomoć za pogođena područja.



Stranice