Hodocasnici iz Filip Jakova, clanovi kulturo-umjetnickog društva Roko i klape Cantus sudjelovali su na Generalnoj audijenciji sa Svetim ocem

Hodocasnici iz Filip Jakova, clanovi kulturo-umjetnickog društva Roko i klape Cantus sudjelovali su na Generalnoj audijenciji sa Svetim ocem Hodocasnici iz Filip Jakova, clanovi kulturo-umjetnickog društva Roko i klape Cantus sudjelovali su 09. 10. 2013. g., na Trgu Svetog Petra u Vatikanu na Generalnoj audijenciji sa Svetim ocem. Posebnim zalaganjem Veleposlanstva, KUD Sv.Roko je dobio odlicno izdvojeno mjesto za sjedenje na audijenciji, odmah ispod oltara i kipa Svetog Pavla.

Hodocasnici iz Filip Jakova, clanovi kulturo-umjetnickog društva Roko i klape Cantus sudjelovali su 09. 10. 2013. g., na Trgu Svetog Petra u Vatikanu na Generalnoj audijenciji sa Svetim ocem. Posebnim zalaganjem Veleposlanstva, KUD Sv.Roko je dobio odlicno izdvojeno mjesto za sjedenje na audijenciji, odmah ispod oltara i kipa Svetog Pavla. Tom prilikom, hodocasnici iz Hrvatske, odjeveni u tradicionalne narodne nošnje svog kraja, imali su prigodu i cast Svetom Ocu otpjevati nekoliko pjesama i predati poklon za Svetog Oca: bijeli keramicki križ s motivom hrvatskog pletera. Nakon audijencije u Veleposlanstvu Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici prireden je prijam za sve clanova Udruge i Veleposlanik Filip Vucak je održao prigodan govor.

Priopćenja