Koncert pijanistice Yoko Nishii i domjenak u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Tokiju povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu obilježavanja 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Tokiju je u nedjelju, 5. ožujka 2023. godine održan koncert pijanistice Yoko Nishii te prigodni domjenak na kojem je bilo 40-tak visokih japanskih gostiju. Događaj je svojom nazočnošću uveličala Princeza Tsuguko Takamado iz Carske obitelji te dužnosnici MVP-Japana i drugih institucija, kao i gradova i tvrtki koji su povezani s Hrvatskom. Prigodne govore održali s vlp Hrastić i gospodin Masashi Nakagome, pomoćnik ministra i glavni ravnatelj Uprave za Europu MVP Japana. 
Koncert i domjenak održani su točno na datum na koji su prije 30 godina uspostavljeni diplomatski odnosi između dviju država i kada je prije 100 godina preminula poznata hrvatska skladateljica Dora Pejačević.
Pijanistica Yoko Nishii imala je vrhunsku izvedbu djela Dore Pejačević, japanskog skladatelja Kosaku Yamade i Sergeja Rahmanjinova. Pijanistica Nishii bila je prva glazbenica koja je snimila cjelokupan klavirski opus Dore Pejačević, a dosad je imala više od 50 solističkih koncerata u svim dijelovima Hrvatske.

Pisane vijesti