Radionica simulacije bilateralnog screeninga u poglavlju 13: Ribarstvo, za predstavnike radne skupine Sjeverne Makedonije

  • Slika
  • Slika
U organizaciji Službe za prijenos znanja MVEP-a, 19. i 20. rujna 2023. godine održana je radionica pripreme i simulacije bilateralnog screeninga u poglavlju 13: Ribarstvo za predstavnike radne skupine Sj. Makedonije u tom poglavlju, a koju čine državni službenici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i vodnoga gospodarstva, Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ribarstvu te Državnog inspektorata.
Praktična radionica uključivala je pomoć u izradi i pripremi prezentacija za bilateralni screening u nekoliko ključnih područja ribarstva: organizacija tržišta i standarda u ribarstvu, informiranje potrošača, sljedivost, akvakultura te neprijavljeni i neregulirani ribolov (IUU ribolov). Hrvatski stručnjaci iz Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede: gđa Mirta Novak, g. Mario Rogošić, g. Jurica Aunedi, gđa Tatjana Boroša Pecigoš i gđa Ana Jurak pripremili su predstavnike radne skupine MK za bilateralni screening s Europskom komisijom planiran krajem listopada te dali preporuke u izradi odgovora na pitanja EK u ovom području.
Radionica potvrđuje suradnju i partnerske odnose Hrvatske i Sjeverne Makedonije te je dokaz najkonkretnijeg prijenosa znanja i iskustava stečenih kroz naš proces pristupanja EU. 

Pisane vijesti