Potpisan Memorandum o suradnji Agencije za katastar nekretnina Republike Makedonije i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske

Potpisan Memorandum o suradnji Agencije za katastar nekretnina Republike Makedonije i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske Dana 12. srpnja 2011. godine u Skopju, g. Ljupco Georgievski, direktor Agencije za katastar nekretnina Republike Makedonije, i g. Željko Bacic, ravnatelj Državne geodetske uprave Republike Hrvatske, potpisali su Memorandum o suradnji u podrucjima svojih nadležnosti.

Nastavno na višegodišnju uspješnu suradnju Agencije za katastar nekretnina Republike Makedonije i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske, dogovoreno je, izmedu spomenutih institucija, proširenje i intenziviranje suradnje potpisivanjem Memoranduma o suglasnosti izmedu Državne geodetske uprave Republike Hrvatske i Agencije za katastar nekretnina Republike Makedonije o suradnji u podrucju geodezije, katastra, kartografije, geoinformatike i infrastrukture prostornih informacija. Potpisivanju Memoranduma nazocio je i zamjenik predsjednika Vlade Republike Makedonije, g. Vladimir Peševski, te veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, g. Zlatko Kramaric. Delegacija iz Republike Hrvatske, na celu sa Željkom Bacicem, ravnateljem DGU-e, održala je i radni sastanak s gradonacelnikom Skopja, g. Koce Trajanovskim, predstavnicima Privatne Geodetske komore, te predstavnicima Fakulteta za geodeziju Sveucilišta Sv. Cirila i Metodija.

Priopćenja