Turistički sajam Peking Šangaj 2011

Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Grada Zagreba primile su prestižna priznanja tijekom turističkog sajma (COTTM – China Overseas Tourism & Travel Market), koji se održao od 13. do 15. travnja 2011. u Pekingu.

Zajedničko priznanje za inovativnost turističke ponude (Silver Award) dodijeljeno je Hrvatskoj turističkoj zajednici i Slovenskoj turističkoj zajednici. Priznanja su primili su Veleposlanica Slovenije u Pekingu Nj. E. gospođa Marija Adanja i gospodarski savjetnik Veleposlanstva RH u Pekingu Branko Gačak. Turističkoj zajednici grada Zagreba dodijeljeno je priznanje za marketinšku ponudu (Bronze Award) koje je primila direktorica Turističke zajednice grada Zagreba dr. sc. Amalija Tomašević. Zajedničko priznanje Hrvatskoj i Slovenskoj turističkoj zajednici rezultat je uspješne turističke suradnje dvije susjedne zemlje koja je na kineskom tržištu započela prije godinu dana organizacijom manifestacije Doživi Hrvatski, osjeti Sloveniju, a koja je obuhvaćala zajedničke prezentacije, poslovne radionice hrvatske i slovenske turističke ponude, te svečane prijeme u Pekingu i Šangaju. U pripremu i provedbu ranijih i ovogodišnjih aktivnosti u znatnoj su mjeri sudjelovala Veleposlanstvo RH i Veleposlanstvo Slovenije u Pekingu.
 
Sajam u Pekingu jedan je od najvećih kineskih sajmova koji je posvećen isključivo putovanjima kineskih turista u inozemstvo. Na sajmu COTTM u Pekingu svoju je ponudu predstavilo preko 300 turističkih agencija i turističkih zajednica iz 50-ak zemalja svijeta, a priznanja su dodijeljena za postignuća u sedam kategorija, uključujući marketinšku ponudu, inovativnost ponude, medijsku promidžbu, kvalitetu usluge, posebni medijski marketing, ponudu luksuznih proizvoda, te svekoliku turističku ponudu. U ime Kineskog istraživačkog instituta za inozemna putovanja (COTRI – China Outbound Tourism Research Institute) priznanja su dodijelili direktor Instituta prof. dr. sc. Wolfgang Georg Artl i zamjenik izvršnog direktora udruge PATA (Pacific Asia Travel Association) g. John Koldowski. Nakon Pekinga, 18. travnja su u organizaciji Hrvatske i Slovenske turističke zajednice održane zajedničke prezentacije i poslovne radionice kineskih te hrvatskih i slovenskih turističkih djelatnika. U ovim aktivnostima  uz predstavnike desetak hrvatskih i slovenskih turističkih agencija sudjelovali su predstavnici veleposlanstava RH i Slovenije iz Pekinga, predstavnici Hrvatske i Slovenske turističke zajednice, te stotinjak predstavnika kineskih turističkih agencija i medija iz područja turizma.

Hrvatskoj turističkoj zajednici i Slovenskoj turističkoj zajednici dodijeljeno je srebrno priznanje u kategoriji inovativnosti ponude

 



Priopćenja