Predavanje veleposlanika na Sveučilištu za strane studije

Prof.dr. Ante Simonić, veleposlanik, održao je predavanje o hrvatskoj kulturi, povijesti i gospodarstvu te aktualnim odnosima između Hrvatske i Kine na Katedri za hrvatski jezik Fakulteta za europske studije pekinškog Sveučilišta za strane studije.

Dana 11. svibnja 2011. na Katedri za hrvatski jezik Fakulteta za europske studije pekinškog Sveučilišta za strane studije prof.dr. Ante Simonić, veleposlanik, održao je predavanje o hrvatskoj kulturi, povijesti i gospodarstvu te aktualnim odnosima između Hrvatske i Kine. Na predavanju su sudjelovali g. Zhao Gang, dekan Fakulteta za europske studije,  gđa Ke Jing, prodekanica za međunarodnu suradnju, gđa Hu Weiling, pročelnica Katedre za hrvatski jezik, studenti hrvatskog i srpskog jezika te lektori za hrvatski, srpski, bugarski i slovenski jezik, ukupno četrdesetak slušatelja.
Hrvatski jezik u ovom trenutku u Kini je moguće studirati jedino na Katedri za hrvatski jezik Fakulteta za europske studije, gdje ima ukupno 16 studenata hrvatskog jezika.



Priopćenja