Ministrica Pusić predvodila hrvatsko izaslanstvo u posjeti NR Kini

Ministrica Pusić u službenom posjetu Kini

"Od 04. do 08. studenog 2013. prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova gđa. Vesna Pusić predvodila je izaslanstvo koje je službeno posjetilo NR Kinu, kojom prilikom je izaslanstvo posjetilo Peking, Šangaj i Hong Kong.

"Od 04. do 08. studenog 2013. prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova gđa. Vesna Pusić predvodila je izaslanstvo koje je službeno posjetilo NR Kinu, kojom prilikom je  izaslanstvo posjetilo Peking, Šangaj i Hong Kong.

U okviru posjeta u Pekingu su održani  sastanci s ministrom vanjskih poslova NR Kine g. Wangom Yijem i njegovim zamjenikom g. Songom Taom, te sastanak s g. Zhangom Gaolijem, jednim od četiri vicepremijera i članom sedmočlanog Stalnog odbora CK KPK.

U Šangaju su  održani sastanci sa gradonačelnikom g. Yangom Xiongom i zamjenikom gradonačelnika g. Jiangom Zhouquingom, te je zmvep g. Joško Klisović održao predstavljanje gospodarskih potencijala i investicijskih projekata Republike Hrvatske poslovnoj zajednici Šangaja.

U Hong Kongu održani su sastanci s stalnim tajnikom za trgovinu, industriju i turizam g. Andrewom H.Y. Wongom  i s glavnom tajnicom Vlade SAR Hong Konga gđom Carrie Lam.

Tijekom boravka u Kini mvep Pusić održala je predavanje „Jugoistočna Europa: Od konflikta do suradnje“ na Kineskom institut za međunarodne studije u Pekingu, te predavanje „Modeli političke tranzicije u Europi“ na Lingnan sveučilištu u Hong Kongu.

Također, mvep Pusić dala je intervjue za CCTV News, dnevnik China Daily i za hrvatsku redakciju Kineskog međunarodnog radija (CRI). U prostorijama rezidencije RH u Pekingu održano je primanje za hrvatsku zajednicu."



Priopćenja