Jadranka Kosor sastala se s predsjednicom svekineske udruge žena

Potpredsjednica vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se u nedjelju u Pekingu s predsjednicom Svekineske udruge žena Gu Xiu Lian, objavljeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

ZAGREB, 7. rujna 2008. (Hina) - Potpredsjednica vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se u nedjelju u Pekingu s predsjednicom Svekineske udruge žena Gu Xiu Lian, objavljeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Predsjednica Svekineske udruge žena zahvalila je potpredsjednici Kosor na dolasku na Paraolimpijske igre, istaknuvši pritom da se veliko prijateljstvo između dviju zemalja potvrđuje i tim susretom. Uspostavljeni su bliski odnosi i kada je riječ o suradnji na gospodarskom, kulturnom i turističkom planu, rekla je, i dodala da će uz zajedničke napore suradnja biti još i bolja. Govoreći o radu Svekineske udruge žena, Gu Xiu Lian kazala je, da je Udruga osnovana 1949. te da su glavni ciljevi unapređenje položaja žena i promicanje njihovih prava, kao i poticanje ravnopravnosti između muškaraca i žena, kaže se u vladinu priopćenju.

Potpredsjednica Vlade Kosor koja u Pekingu boravi na Paraolimpijskim igrama, zahvalila je na srdačnoj dobrodošlici, a u ime hrvatske vlade čestitala je na sjajnoj organizaciji Olimpijskih igara te na jednako tako dobrom otvaranju Paraolimpijskih igara u subotu navečer.

Zahvalila je i na prilici da razgovara o položaju žena u Kini i Hrvatskoj i dodala da se žene u cijelom svijetu suočavaju s jednakim problemima. Naglasila je da se u Hrvatskoj nastoji pojačati položaj žena u političkom životu te da želimo stvoriti jednake uvjete za žene i muškarce. Govoreći o položaju žena, potpredsjednica Kosor je istaknula da se u Hrvatskoj prije svega ženama želi omogućiti da budu uspješne poslovne žene, ali ako žele da imaju i obitelj. Dodala je da Hrvatska provodi mnoge projekte vezane uz borbu protiv nasilja, posebice obiteljskog nasilja i spomenula je dvije kampanje u koje se Hrvatska uključila s Vijećem Europe, Kampanju protiv nasilja nad ženama i Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece.

Izvor: HINA



Priopćenja