Jadranka Kosor na svečanom domjenku HPO-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor prisustvovala je svečanom domjenku Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) koji je održan u Continental Grand hotelu u Pekingu.

PEKING,7. rujna 2008(HINA) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor prisustvovala je svečanom domjenku Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) koji je održan u Continental Grand hotelu u Pekingu.

HPO je po prvi puta na paraolimpijskim igrama održao primanje za svečane uzvanike, a pored potpredsjednice Vlade primanju su prisustvovali i hrvatski veleposlanik u Kini Boris Velić, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, predstavnici Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), predstavnici Organizacijskog odbora Paraolimpijskih igara, te niz predstavnika nacionalnih paraolimpijskih odobra.

"Moja suradnja s Hrvatskim paraolimpijskim odborom traje dugi niz godina i to mnogo prije nego što sam izabrana za potpredsjednicu Vlade," istaknula je Jadranka Kosor, dodavši kako je zajedno s osobama s invaliditetom promicala ideju o jednakim mogućnosatima za osobe i sportaše s invaliditetom.

Potpredsjednica Vlade je naglasila kako joj je velika čast što je prisustvopvala primanju i kako žali što će se vratiti u domovinu prije nego što 'padnu prve hrvatske medalje na POI'
"Kada se vratim u Zagreb početi ću s pripremama za svečani doček paraolimpijaca," dodala je Jadranka Kosor. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je prisustvovala otvaranju POI i nije skrivala oduševljenje viđenim. "Organizacija je bila fanmtastična, a najviše me dirnulo što je sama ideja otvaranja promovirala ideju o jednakim mogućnostima," naglasila je Jadranka Kosor.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić se zhavalio prisutnima na dolasku, te pohvalio domaćine na sjajnom otvaranju Igara i odličnoj organizaciji. Kovačić se u svom kratko govoru prisjetio najvećih trenutaka iz povijesti hrvatskog paraolimpijskog sporta, posebno naglasivši dosadašnje hrvatske osvajače odličja. Kovačić je istaknuo kako hrvatska reprezentacija u Pekingu nastupa sa 25 sportaša što je najveći broj do sada, dodajući kako takav broj i budi nade u velike rezultata. Potpredsjednica Vlade će u ponedjeljak, po lokalnom vremenu, posjetiti Paraolimpijsko selo i hrvatske reprezentativce.

Izvor: HINA



Priopćenja