Hrvatski prilog unutar „Turneje održivosti“ DČ EU u NRK ostvario sjajne rezultate na kineskim društvenim mrežama

PEKING, 20. siječnja - Prva „Turneja održivosti“ koju je u studenom organizirala Delegacija EU u Pekingu, a koja je, preko dvoje vloggera na društvenim mrežama, online, promicala projekte koji imaju veze s ekologijom, održivošću i održivim razvojem, predstavila je kroz trideset priča projekte koji imaju veze s DČ EU u Kini. Svi prilozi imali su ukupno 110 milijuna pogleda na društvenim mrežama i kampanja je bila vrlo uspješna.
VRH Peking nominirao je priču o LN Garden hotelu u Guangzhou kojega je osmislio hrvatski arhitektonski studio 3LHD. Vlogger Steve Zeng posjetio je hotel, a video prilog nalazi se na poveznici https://m.weibo.cn/status/4710037354974103?wm=3333_2001&from=10C1193010&sourcetype=weixin i u njemu se govori o načinu kako je hotel projektiran i idejama 3LHD studija.
Rezultati koje je ovaj prilog imao su upravo fantastični.
Četvrti smo po gledanosti od svih priča (uspješnije su samo ceremonija zatvaranja „Turneje održivosti“, izložba dječjih crteža kineske djece i djece iz DČ EU te od pojedinačnih zemalja i njihovih priča uvjerljivo je najbolja Belgija s pričom o pivnici koja u potpunosti radi na temelju obnovljive energije) i imamo 2.8 milijuna pogleda. Prilog je podijeljen 4 100 puta ( i u tome smo prvi na listi), imamo 9389 „lajkova“ i tu smo drugi na listi, a po broju komentara smo također na prvom mjestu s 2 800 komentara korisnika.
Obilazak hotela i prikazivanje njegovih zelenih značajki, uspješna suradnja s hrvatskim arhitektima na ovom projektu i nova, moderna, zelena arhitektura očito su priče koje su vrlo zanimljive kineskim korisnicima društvenih mreža.

Pisane vijesti