Hrvatski filmovi na Festivalu europskog filma u Sevilli, 6. – 14. studenog 2020.

Dva hrvatska filma biti će prikazana na 17. Festivalu europskog filma, koji se od 6. do 14. studenog 2020. održava u Sevilli.

U festivalskoj sekciji „Beskrajna revolucija“, 7. i 13. studenog prikazuje se dugometražni animirani film „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ autora Dalibora Barića http://festivalcinesevilla.eu/peliculas/accidental-luxuriance-translucent-watery-rebus .

Španjolska publika će u Sevilli 6., 8., 10. i 14. studenog imati prilike pogledati i švicarsko-hrvatsku koprodukciju „Mare“ redateljice Andreje Štake, koja je u cjelini snimana u Hrvatskoj (hrvatska producentica je Tena Gojić, Dinaridi Film) http://festivalcinesevilla.eu/peliculas/mare .

Festival europskog filma u Sevilli odvija se u kinodvoranama uz poštivanje epidemioloških mjera, a dio programa biti će dostupan i online. Na festivalu se prikazuje preko 150 europskih naslova, od kojih će 28 imati svjetske, a 72 španjolske premijere. Više o festivalu u Sevilli možete pronaći na službenoj web stranici http://festivalcinesevilla.eu/en .Priopćenja