Voditelj Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u MZOS RH, prof. Milan Bošnjak, posjetio je 30. travnja Acquavivacollecroce/Kruc

Voditelj Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u MZOS RH, prof. Milan Bošnjak, posjetio je 30. travnja Acquavivacollecroce/Kruc, Montemitro/Mundimitar i San Felice/Filic, te se susreo s gradonacelnicima triju opcina, Sergiom Sammartinom, Corradom Zarom i Enricom Fagnanijem.

Voditelj Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u MZOS RH, prof. Milan Bošnjak, posjetio je 30. travnja Acquavivacollecroce/Kruc, Montemitro/Mundimitar i San Felice/Filic, te se susreo s gradonacelnicima triju opcina, Sergiom Sammartinom, Corradom Zarom i Enricom Fagnanijem. U okviru svibanjske svecanosti Festa od Maja “KO JE REKA KA MAJA NIMAšA DOKJ?” koju su zajedno organizirale udruge “Naš Život” i “Živa voda Kruc” iz Kruca u suradnji s Opcinom Acquaviva Collecroce/Kruc, a koja se tradicionalno održava svakog 1. svibnja samo u mjestu Acquavivacollecroce/Krucu, održano je natjecanje za najbolju recitaciju na hrvatskom jeziku i na moliškom Na našu, ucenika polaznika nastave hrvatskog jezika i kulture. Na natjecanju je sudjelovalo oko cetrdesetak ucenika iz svih triju škola. Žiri u sastavu Milan Bošnjak iz MZOS RH, ucitelji Renata Grgurevic i Pasqualino Sabella, Sonja Lovrek Velkov, II tajnik u VRH Rim, Ljiljana šišmanovic iz redakcije za kulturu HRT-a, te ravnatelj svih triju osnovnih škola (Filic, Mundimitar i Kruc), Teodore Musacchio, nagradu za najbolju recitaciju urucili su osnovnoj školi u Filicu. Program s recitacijama kao i ostale popratne dogadaje oko Feste di Maja snimila je redakcija za kulturu HRT-a koja je provela desetak dana u Krucu kako bi snimila dokumentarni prilog o obicajima Hrvata i hrvatskih manjina u inozemstvu.

Priopćenja