U organizaciji Hrvatsko-talijanske udruge i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu je 3. lipnja u prostorijama Veleposlanstva održana književna

U organizaciji Hrvatsko-talijanske udruge i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu je 3. lipnja u prostorijama Veleposlanstva održana književna vecer sa spisateljicom Veronikom Santo, jednom od najcjenjenijih hrvatskih spisateljica znanstvene fantastike. Veronika Santo je Hrvatica koja vec dugi niz godina živi i radi u Rimu.

U organizaciji Hrvatsko-talijanske udruge i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu je 3. lipnja u prostorijama Veleposlanstva održana književna vecer sa spisateljicom Veronikom Santo, jednom od najcjenjenijih hrvatskih spisateljica znanstvene fantastike. Veronika Santo je Hrvatica koja vec dugi niz godina živi i radi u Rimu. S pisanjem je zapocela još osamdesetih godina, objavljujuci svoje pripovijetke u tada iznimno popularnom SF casopisu Sirius. Dobitnica je nekoliko nagrada, izmedu ostalog nagrade „SFERA“ iz Zagreba 1991. godine, te je uvrštena u više SF antologija. Trenutno piše za casopise UBIQ i SFERA, priznata je u SF krugovima u Hrvatskoj i svijetu, a u pripremi je i tiskanje nove knjige u Italiji na talijanskom jeziku. Santo je za vrijeme svojeg izlaganja prikazala i kratkometražni dokumentarni film o SF-u u Hrvatskoj. Govoreci o SF književnosti u Hrvatskoj istakla je kako je malo poznato da je Hrvatska vrlo poznata i zauzima važno mjesto u svijetu medu poznavateljima ovog žanra. Clanica Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu zadužena za kulturnu promociju i odnose s javnošcu, gda Sarah Zuhra Lukanic, inace i sama spisateljica, procitala je nekoliko ulomaka iz zbirke pripovjedaka “Vrt pramcanih figura”, koja je izašla u nakladi izdavacke kuce SFERA 2008. godine na hrvatskom jeziku, te na talijanskom jeziku u nakladi izdavacke kuce Edizioni della Vigna. Posebnosti ugodaja ovoj književnoj veceri dala je i glazbena kulisa u izvedbi dvaju umjetnika iz Rima, sopranistice Oksane Poliarush, i umjetnika na gitari i lutnji Simone Colavecchia. Umjetnici su oduševili publiku izvedbom baroknih djela Georga Friedricha Händla koja su se savršeno stopila izletom u svijet mašte znanstvene fantastike. Prisutnima se u ime veleposlanika obratila I tajnica Veleposlanstva, gda Mirjana Matanic.Druženje je nastavljeno i nakon citanja i razgovora s publikom, prigodnim domjenkom koju su za ovu prigodu pripremile clanice Hrvatsko-talijanske udruge.

Priopćenja