Održan 6. sastanak Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike

  • Slika
U utorak, 27. veljače 2024. godine, održan je 6. sastanak Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike (KOM) pod supredsjedanjem dvojice ministara vanjskih poslova, Gordana Grlića Radmana i Antonija Tajanija, uz uvodno obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

U radu Koordinacijskog odbora ministara sudjeluje niz resora u hrvatskoj i talijanskoj vladi -  resori mora, prometa i infrastrukture, gospodarstva i okoliša, poljoprivrede, znanosti i obrazovanja, unutarnjih poslova, te kulture.

Ovaj Odbor okvir je za kontinuirani dijalog u nizu područja važnih za Hrvatsku u odnosima s Italijom, kao i međuresornu suradnju u pojedinim pitanjima te približavanje stavova po mnogim pitanjima u područjima od zajedničkog interesa.

Ovom prigodom ministri Grlić Radman i Tajani potpisali su Zajedničku izjavu kojom su dogovoreni konkretni koraci usmjereni ka jačanju bilateralne suradnje.

Plenarnoj sjednici prethodili su i zasebni bilateralni sastanci svih navedenih resora, uključujući i sastanak ministara vanjskih poslova, kao i ministra Tajanija s predsjednikom Vlade RH Plenkovićem.

Pisane vijesti