Daljnje jačanje partnerskih odnosa Hrvatske i San Marina

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u subotu, 15. listopada 2022. godine, u radni posjet ministra vanjskih poslova, međunarodne gospodarske suradnje i telekomunikacija Republike San Marino Lucu Beccarija.

Ministri su izrazili zadovoljstvo zbog prijateljskih i partnerskih odnosa dviju država, što je potvrđeno i današnjim potpisivanjem Memoranduma o suglasnosti između Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Republike San Marino o političkim konzultacijama i Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike San Marino o kulturnoj, obrazovnoj i znanstvenoj suradnji.

„Sklapanjem ova dva sporazuma zajednički stvaramo okvir za daljnje jačanje naše suradnje u nizu područja. Držim to posebno važnim u ovim vrlo zahtjevnim međunarodnim okolnostima, kada nam je zajedničko djelovanje na načelima solidarnosti i međusobnog uvažavanja prijeko potrebno“, istaknuo je ministar Grlić Radman, zahvalivši  kolegi ministru na konstruktivnom doprinosu u razvoju dosadašnjeg bilateralnog dijaloga i izražavajući zadovoljstvo zbog njegovog daljnjeg razvoja u budućnosti.

Snažna povijesna veza između Hrvatske i San Marina proizlazi iz legende prema kojoj je utemeljitelj San Marina svetac Marin, rodom s otoka Raba. Gradovi San Marino i Grad Rab su gradovi-partneri još od 1968. godine.

Pisane vijesti