Ministar Grlić Radman s izaslanstvom parlamentarne skupine prijateljstva Francuske i Hrvatske

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u srijedu, 7. srpnja 2021. godine, s izaslanstvom parlamentarne skupine prijateljstva Francuske i Hrvatske na čelu s Lilianom Tanguy, voditeljicom Parlamentarne skupine prijateljstva Hrvatske i Francuske u Nacionalnoj skupštini Francuske Republike.

Tijekom sastanka sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo prijateljskim odnosima Republike Hrvatske i Francuske Republike, osnaženim provedbom Strateškog partnerstva i periodičkih Akcijskih planova u nizu područja poput gospodarstva, znanosti i kulture.

Uz bilateralne, sugovornici su razgovarali i o aktualnim europskim temama poput proširenja Europske unije, situacije u Jugoistočnoj Europi te važnosti uključivanja Republike Hrvatske u Schengen, Eurozonu i skupinu MED7. Riječi je bilo i o pripremama za francusko predsjedanje Vijećem EU u 2022. godini te jačoj suradnji i koordinaciji u institucijama Europske unije. Ministar Grlić Radman istaknuo je snažnu potporu Hrvatske inicijativama tijekom francuskog predsjedanja u zajedničkoj borbi protiv posljedica pandemije te suočavanju s izazovima digitalne i zelene transformacije.

 



Priopćenja