U Sofiji otvorena izložba radova profesora i polaznika doktorskih studija Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu

U Sofiji otvorena izložba radova profesora i polaznika doktorskih studija Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu U galeriji Nacionalne akademije umjetnosti u Sofiji , 22. sijecnja o.g., otvorena je gostujuca izložba radova dvanaestoro umjetnika i umjetnica profesora Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu i polaznika doktorskih studija na njezinim odsjecima. Ista izložba radova izloženih u kontekstu predstavljanja zagrebacke Akademije likovnih umjetnosti predstavljena je vec u Istanbulu u sijecnju o.g., a nakon Sofije vraca se u Zagreb. Izložba je realizirana uz pomoc Ministarstva kulture RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, a u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu i Nacionalne akademije umjetnosti iz Sofije te kao takva predstavlja suradnju likovnih akademija zemalja jugoistocne Europe - Turske, Grcke, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske - u okviru projekta Trans-Form in Art Education.

U Sofiji otvorena izložba radova profesora i polaznika doktorskih studija Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu U galeriji Nacionalne akademije umjetnosti u Sofiji , 22. sijecnja o.g., otvorena je gostujuca izložba radova dvanaestoro umjetnika i umjetnica profesora Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu i polaznika doktorskih studija na njezinim odsjecima. Ista izložba radova izloženih u kontekstu predstavljanja zagrebacke Akademije likovnih umjetnosti predstavljena je vec u Istanbulu u sijecnju o.g., a nakon Sofije vraca se u Zagreb. Izložba je realizirana uz pomoc Ministarstva kulture RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, a u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu i Nacionalne akademije umjetnosti iz Sofije te kao takva predstavlja suradnju likovnih akademija zemalja jugoistocne Europe - Turske, Grcke, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske - u okviru projekta Trans-Form in Art Education. Predstavljanje hrvatskih umjetnika u Sofiji nastavak je suradnje izmedu dviju akademija, i odgovor je na vec održanu izložbu radova profesora Fakulteta primijenjenih umjetnosti i Fakulteta likovnih umjetnosti koji djeluju u sklopu Nacionalne akademije umjetnosti iz Sofije, u studenom prošle godine. Na otvaranju izložbe hrvatskih umjetnika u Sofiji govorili su rektor Nacionalne akademije umjetnosti iz Sofije, prof. Svetoslav Kokalov i dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu prof. Slavomir Drinkovic te gda. Leonida Kovac, docent na ALU kao idejni nositelj izložbe. Okupljenu publiku pozdravila je veleposlanica Danijela Barišic nakon cega je službeno otvorila izložbu. Otvaranju izložbe nazocili su još i prodekan za medunarodnu i medusveucilišnu suradnju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu prof. Peruško Bogdanic i zamjenik rektora zadužen za medunarodnu suradnju Nacionalne akademije umjetnosti iz Sofije prof. Mitko Dinev, kao i brojni zainteresirani. Izložba radova hrvatskih umjetnika u galeriji Nacionalne akademije umjetnosti u Sofiji moci ce se razgledati do 12. veljace 2010. godine.

Priopćenja