Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u Sofiji

  • Slika
Dan državnosti Republike Hrvatske VRH Sofija obilježila je svečanim domjenkom u sofijskom hotelu Hyatt na sam dan praznika, 30. svibnja.  Domjenku je prisustvovao veliki broj gostiju, među kojima je bio ministar kulture Nayden Todorov, zamjenica ministra vanjskih poslova Nevyana Miteva, dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova Bugarske, kao i nekolicine drugih ministarstava, veliki broj veleposlanika, direktori i učitelji osnovnih škola u kojima se uči hrvatski jezik, pripadnici bugarskog društvenog, kulturnog i gospodarskog života, te Hrvati koji žive u Bugarskoj.
Nakon hrvatske i bugarske himne, te himne Europske unije, veleposlanica Jasna Ognjanovac osvrnula se na postignuća Hrvatske od njenog osamostaljenja, kako na vanjskopolitičkom, tako i unutarnjem planu. Bilateralne odnose s Republikom Bugarskom ocijenila je vrlo dobrim, jer su utemeljeni na strateškom partnerstvu, međusobnom poštovanju i prijateljstvu.
U dvorani su prezentirani filmovi Hrvatske turističke zajednice o ljepotama Hrvatske, prisutnima su podijeljene brošure HTZ-a, licitarska srca i paketići lavande, a istovremeno je napravljena prezentacija nekoliko hrvatskih vrhunskih vina.


Pisane vijesti