U Braziliji održan koncert baritona Krešimira Stražanca i pijanista Krešimira Starčevića

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U okviru projekata kulturne promidžbe MVEP-a i u organizaciji VRH Brazilija nakon koncerta u Sao Paulu održan je  koncert baritona Krešimira Stražanca i pijanista Krešimira Starčevića u glavnom gradu Brazila, Braziliji; nova promocija hrvatske glazbe i kulture u Brazilu uz odličnu izvedbu hrvatskih glazbenika koji su izvodili skladbe hrvatskih skladatelja.
 
U Braziliji, glavnom gradu Brazila održan je 27. kolovoza 2023. koncert baritona Krešimira Stražanca i pijanista Krešimira Starčevića povodom obilježavanja 150. obljetnice rođenja Blagoja Berse i 100. obljetnice smrti Dore Pejačević.
 
Projekt „Bersa 150 & Pejačević 100“ MVEP RH financiralo je u sklopu projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti RH, a proveden je u organizaciji VRH Brazilija.
 
Koncert je organiziran u suradnji s uglednim Simfonijskim orkestrom Teatra Nacional Claudio Santoro. Nazočilo  je oko stotinu gostiju, među njima predstavnici gradskih vlasti, Ministarstva vanjskih poslova Brazila i lokalnih institucija, diplomatskog zbora, osobe iz područja kulture te hrvatski iseljenici koji žive u Braziliji. Duo Starčević i Stražanac izveo je djela Blagoja Berse i Dore Pejačević te Sergeja Rahmanjinoffa.
 
Ovaj nastup bio je daljnja izvrsna  promocija hrvatske glazbe i kulture općenito u Brazilu.
 
Tijekom boravka u Brazilu glazbenici će održati još jedan koncert u Goiâniji 29. kolovoza.

Pisane vijesti